събота, август 09, 2008

Ханкок ("Hancock") ... или как биха изглеждали супергероите днес.

"Ханкок" не е филм за всеки. Може да се каже, че е комиксов филм, без да има комикс, по който да са го правили.

Уил Смит се справя доста добре с ролята си на Джон Ханкок и показва един доста различен супергерой, който е доста актуален. Джон Ханкок е герой с тежък живот, на който има и супер сили. Той е социално отритнат алкохолик с темпераментен нрав и липса на уважение към когото и да било.
Джейсън Бейтман играе в ролята на Рей. Той е добродушен ПР агент, който е спасен от Ханкок точно преди колата му да бъде премазана от влак. След тази случка Рей решава да се отплати на Ханкок като му помогне да оправи живота си или поне репутацията. ПР агента е единствения човек, който успява да види нещо положително в Ханкок.
Друг интересен герой е съпругата на Рей - Мари (в ролята се появява южноафриканската красавица Чарлийз Терон) Всяка една сцена с Мари и Ханкок е изпълнена с напрежение. Визуалният контакт между двамата подсказва, че е имало нещо помежду им, но през по-голямата част от филма всичко остава скрито за зрителя.
Критиците обявяват филма за доста слаб, но може би това се дължи и на големите очаквания, които се бяха натрупали в хората. "Ханкок" е филм, който може да предложи доста добро лятно забавление. За разлика от други минали хитове като "Железния Човек" и "Хълк", този филм дава доста уникален и донякъде реален образ на супергероите.

Няма коментари: