понеделник, август 11, 2008

Кунг Фу Панда (Kung Fu Panda) ... или анимационен филм за цялото семейство.


"Кунг Фу Панда" е един от онези филми, които наистина могат да се гледат от цялото семейство. Забавен е както за възрастните, с ироничните шеги и пародии, така и за малчуганите - със смешните случки които връхлитат главния герой през целия филм.
По е панда, за която да стане Кунг Фу боец е мечта, която преследва цял живот но баща му иска за него да поеме семейния ресторант. Когато Огуей (най-стария учител по кунг фу, идеално изобразен като костенурка) има видение и разказва на Шифу (другия учител в школата), че има възможност най-големият им враг да избяга от затвора. Тогава взимат решението да определят "воина Дракон". Появява По, дебела панда сръчна само в едно нещо - ядене. Нито един от кунг фу майсторите, нито учителят Шифу, имат вярата, че пандата ще е "воинът Дракон". Въпреки това с времето започват да го приемат и обучават, по един забавен и странен начин.
Действието е интересно и интензивно. Още по-хубаво е, че е изпълнено със усещане за опастност и развлечение. Хуморът и екшънът едновременно парадират и почитат китайските филми за бойни изкувства. Има нещо много забавно за това как една дебела панда практикуваща кунг фу.


P.S. - В този филм се срещат малко прекроени образи от Шрек и Междузвездни войни - Огуей, който поема ролята на Йода (стария и мъдър учител); Шифу, който приема част от образа на Оби Уан Кеноби (по-младия и не дотам мъдър учител); Тай Лунг, вместващ се прекрасно в образа на Дарт Вейдър (злия стар ученик, който 20 години чака възмездие) и По - смесица от на Скайуокър и Шрек. (добродушния грамадан, имащ желание да се научи на всички тайни на бойното изкувство)

Няма коментари: